Ознака: аерофобија

Зошто ни се случуваат одредени фобии

Специфичните (едноставни, изолирани) фобии се карактеризираат со упадлив и траен страв од јасно видливи, ограничени објекти или ситуации, изложување кое речиси секогаш предизвикува моментален анксиозен одговор. Лицето доживува значаен, траен и изразен…