Ознака: алергиска реакција

Што може да ти предизвика гастритис?

Желудникот е најширокиот дел од дигестивната цевка кој служи за складирање и варење на храната. Во желудникот секој залак се таложи во слоеви кои со желудочниот секрет хемиски се разградува на едноставни…

Што треба да знаете за алергиите – какви видови има и кои се знаците?

Алергија е прекумерна реакција на организмот на специфична, инаку нештетна материја или повеќе од нив, познати под зедничко име – АЛЕРГЕНИ, дури и тогаш кога се присутни во мала концентрација. Алергијата е…