Ознака: алергија на пеницилин

АЛЕРГИЈА НА ПЕНИЦИЛИН

КАКО СЕ ПРЕПОЗНАВА Пеницилинот се користи за лекување на бактериски инфекции, вклучувајќи воспаление на белите дробови, грозница од шарлах и инфекција на уво. Но, и покрај широката примена, многу луѓе веруваат дека…