Ознака: алкохолен црн дроб

Неалкохолен и алкохолен замастен црн дроб – во што е разликата

Сè поголем број луѓе, по ултразвучен преглед на стомакот, се изненадени од коментарот на лекарот дека имаат замастен црн дроб, прашувајќи се како дошло до тоа. Одговорот е доста прозаичен и зависи…