Ознака: алкохол

АЛКОХОЛЕН ХЕПАТИТИС

Алкохолниот хепатитис е токсично воспалително заболување на црниот дроб што може да се манифестира во акутна и хронична клиничка форма. КЛИНИЧКА СЛИКА Акутниот алкохолен хепатитис може да се протекува со диспептични симптоми,…