Ознака: аневризма

ОПАСНОСТИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК: Како хипертензијата влијае на телото

КОМПЛИКАЦИИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК Преголемиот притисок на ѕидовите на артериите предизвикан од висок крвен притисок може да ги оштети крвните садови и органите во вашето тело. Колку е повисок крвниот притисок…