Ознака: болести

ЗОШТО СЕ СОЗДАВААТ ГАСОВИ ВО СТОМАКОТ

Некои луѓе почесто испуштаат гасови од останатите и не постои некоја мерка која би одредила колку гасови дневно е нормално. Вообичаениот дневен број на гасови се разликува од лице до лице, но…

РИЗИЦИ ОД ВОСПАЛЕНИЕ ВО ТЕЛОТО

Воспалителниот процес во организмот на кратки патеки, всушност е добра работа. Станува збор за природна реакција на вашиот имун систем кој на тој начин се бори против повреди или инфекции кои потоа…

ЗАМОР – Симптом за болести

Заморот, како самостоен симптом најчесто не кажува ништо за здравствената состојба на пациентот, а истовремено не открива многу и за стручното лице каде сте дојдени на преглед. Но, лекарите потенцираат дека заморот…

Модерно време и “старомоден“ црн дроб

Црниот дроб е најголем орган во човечкото тело – анатомски е едноставен, но функционално е многу сложен. Се наоѓа во десниот горен дел од стомачната шуплина и во поголемиот дел е заштитен…

Зошто е толку важно да го намалиш стресот

ВЛИЈАНИЕ НА СТРЕСОТ НА ЗДРАВЈЕТО За поврзаноста на стресот и болестите се зборувало уште во 19. век, од кога таа поврзаност и почнала да се истражува. Денес и сами често препознаваме дека…