Ознака: болест

Како изгледа депресивно лице

Кога депресивната епизода се манифестира по прв пат се поставува дијагноза “прва депресивна епизода“. Ако болниот со депресивна епизода има во анамнезата и хипоманична или манична епизода, се зборува за биполарна депресија…

Проверете дали бубрезите ви работат како што треба

Стручњаците предупредуваат дека повеќето пациенти кои боледуваат од болест на бубрезите воопшто за тоа и не се свесни, бидејќи оваа состојба обично нема симптоми се додека проблемите не се влошат до таа…

АСТМА – Што е тоа?

СИМПТОМИ Отежнато дишење Кашлица Чувство на недостаток на воздух Притисок во градниот кош Сува кашлица Дишење што се слуша Недостаток на воздух ОПИС НА БОЛЕСТА Астмата е болест која се карактеризира со…