Ознака: болка во главсата

МИГРЕНА

ШТО Е МИГРЕНА? Мигрената е хронична, епизодно примарна главоболка. Симптомите по правило траат од 4 до 72 часа и може да бидат многу силни. Болката често е еднострана, но не секогаш, пулсирачка,…