Ознака: болка

Ве болат зглобовите, имате несоница и депресивно сте расположени? Тоа значи дека можеби страдате од остеоартитис

Многу истражувања укажуваат дека болката, сонот и проблемите со расположението имаат тенденција да се јавуваат заедно, кај луѓето со остеоартритис. Оваа комбинација на непријатни симптоми може да предизвика бројни проблеми во вашиот…

ДИСКУС ХЕРНИЈА

Сигурно некогаш во живото сте почувствувале болка во грбот, а можно е и сега да чувствувате. Сепак, постои една специфична и непријатна болка во грбот. Таа може да ви се појави од…

БОЛКА ВО ДОЛНИОТ ДЕЛ НА ГРБОТ

Болката во долниот дел на грбот е еден од најчестите медицински проблеми на светот. Таа е водечка причина поради која луѓето посетуваат лекар и погаѓа околу 80% од возрасните во некој период…

НОЌНИ ГРЧЕВИ ВО НОЗЕТЕ

Грчевите во мускулите се непријатни болни чувства предизвикани од контракција на мускулите кои се јавуваат нагло и траат од неколку секунди до неколку минути. Најчесто се јавуваат во мускулите на нозете (мускулот…