Ознака: висок притисок

Промената на животните навики е основа за нормализирање на високиот крвен притисок

Промената на животните навики во насока на стекнување на поздрави навики е најважниот чекор за контролирање на покачениот крвен притисок, и е една од методите за тој на најприроден начин  да се…

Какви последици остава високиот притисок врз телото

Хипертензијата или високиот крвен притисок се смета за многу тивка состојба која често е присутна и без никакви симптоми, но сепак и без појавата на симптомите таа може да му нанесе штета…

Провери кој е твојот ризик фактор за покачен притисок?

ШТО ПРЕДИЗВИКУВА ХИПЕРТЕНЗИЈА? Постојат два типа на висок/покачен крвен притисок. Примарна (есенцијална) хипертензија Кај повеќето возрасни, не може да се утврди причината за висок крвен притисок. Овој тип на висок крвен притисок,…