Ознака: витамин Д

ГЛАВОБОЛКА И НЕДОСТАТОК НА ВИТАМИНИ

Склоност кон мигренозни и обични главоболки имаат темпераметните луѓе кои имаат ниска отпорност на стрес. Освен тоа, склоноста може да биде наследна, а појава на главоболка може да зависи и од полот…