Ознака: воспаление. желудник

ВОСПАЛЕНИЕ НА ЖЕЛУДОЧНАТА СЛУЗНИЦА ИЛИ ГАСТРИТИС – Како да го препознаеш?

РИЗИК ФАКТОРИ  Причините кои го зголемуваат ризикот од појава на гастритис се: Инфекција предизвикана од Хеликобактер пилори – Најзначајниот ризик фактор за гастритис е инфекцијата предизвикана од бактеријата Helicobacter pylori. Иако се…