Ознака: воспаление

ЗОШТО СЕ СОЗДАВААТ ГАСОВИ ВО СТОМАКОТ

Некои луѓе почесто испуштаат гасови од останатите и не постои некоја мерка која би одредила колку гасови дневно е нормално. Вообичаениот дневен број на гасови се разликува од лице до лице, но…

ЛАРИНГИТИС

Ларингитот е воспаление на ларингсот (гркланот, гласните жици), обично се јавува во состав на воспалителните процеси на дишните патишта, а поретко изолирано. ПРИЧИНИ ЗА ПОЈАВА Акутниот ларингитис може да биде дел од…

Кои се знаците кои алармираат на хроничен гастритис

Хроничниот гастритис претставува воспаление на желудочната слузница. Ова заболување често е локализирано и неправилно распоредено долж желудочната слузокожа. ВИДОВИ Хроничниот гастритис тип А и Б се две основни форми на хроничен гастритис…

РИЗИЦИ ОД ВОСПАЛЕНИЕ ВО ТЕЛОТО

Воспалителниот процес во организмот на кратки патеки, всушност е добра работа. Станува збор за природна реакција на вашиот имун систем кој на тој начин се бори против повреди или инфекции кои потоа…

ШТО Е ИМПЕТИГО?

Импетиго е гнојно воспаление на површинскиот слој на кожата, односно епидермисот. Може да го предизвика една од двете бактерии: стрептокока од групата А или стафилокока aureus. Иако болеста може да го зафати…