Ознака: дерматолог

АКНИ

ТИПОВИ АКНИ Акните претставуваат инфламаторно заболување на кожата кое се јавува во деловите со себацеални фоликули. Најчесто се појавуваат во побертетот, кога е засилено лачењето на себум под дејство на андрогените хормони,…