Ознака: дигестија

ЗОШТО СЕ СОЗДАВААТ ГАСОВИ ВО СТОМАКОТ

Некои луѓе почесто испуштаат гасови од останатите и не постои некоја мерка која би одредила колку гасови дневно е нормално. Вообичаениот дневен број на гасови се разликува од лице до лице, но…

ПРОБЛЕМ СО ЛОША ДИГЕСТИЈА/ВАРЕЊЕ

Нема човек кој барем еднаш во животот не ја почувствувал онаа непријатна болка во стомакот. Понекогаш тоа е само безопасна болка која ни кажува дека нешто што сме изеле не ни одговарало,…