Ознака: дланка

БОЛКИ ВО ЗГЛОБОВИТЕ НА ПРСТИТЕ НА ДЛАНКАТА

Дланката или шаката е сложен механички состав што го чинат различни коски, мускули и лигаменти кои овозможуваат изведба на прецизни движења. Понекогаш, може да се јават болки во зглобовите на прстите на…