Ознака: епинефрин

Како хроничниот стрес доведува до појава на рак

Од претходно е познато дека хроничниот стрес влијае на менталната и емоционална состојба, како и на физичкото здравје на луѓето. Досега истражувањата го поврзуваа хроничниот стрес со забрзани когнитивни оштетувања  и со…