Ознака: забавен метаболизам

Како да препознаете дека метаболизмот ви е забавен

Метаболизамот е составен од група на хемиски процеси кои влијаат на способноста на телото мастите, шеќерите и протеините да ги претвора во енергија. Кај брзиот метаболизам телото поефикасно произведува енергија, додека кај…