Ознака: замор

Зошто сум толку уморен/а?

И ова утро се разбудивте и имате чувство како воопшто да не сте спиеле? Или пак денес цврсто сте одлучиле дека по работното време, ќе ги завршите сите домашни обврски, ќе се…

ДЕПРЕСИЈА – Физички симптоми

Клиничката депресија е ментално нарушување кое се карактеризира со лошо расположение, ниска самодоверба и губење на интерес за некогаш сакани активности. Не постои лабораториски тест за депресија, иако психијатрите понекогаш бараат тестови…

ЗАМОР – Симптом за болести

Заморот, како самостоен симптом најчесто не кажува ништо за здравствената состојба на пациентот, а истовремено не открива многу и за стручното лице каде сте дојдени на преглед. Но, лекарите потенцираат дека заморот…

СИМПТОМИ НА ХРОНИЧЕН ЗАМОР

Хроничниот замор е состојба која честопати се игнорира, пренебрегнува и покрај видливите сигнали што ни ги испраќа организмот. Кога навреме нема да се реагира, може да се дојде со сериозни компликации кои…

Модерно време и “старомоден“ црн дроб

Црниот дроб е најголем орган во човечкото тело – анатомски е едноставен, но функционално е многу сложен. Се наоѓа во десниот горен дел од стомачната шуплина и во поголемиот дел е заштитен…

Кои симптоми откриваат дека сте во депресија?

Депресијата е психијатриско пореметување кое се вбројува во групата на нарушувања на расположението. Тоа е оној дел од нарушувањето во кој расположението патолошки е намалено поради што кај болното лице настапуваат низа…