Ознака: запек

СИНДРОМ НА НЕРВОЗНИ ЦРЕВА

ШТО Е СИНДРОМ НА ИРИТАБИЛНИ ЦРЕВА? Синдромот на иритабилни црева (IBS) е функционална, хронична или рецидивирачка гастроинтестинална болест која се карактеризира со болка во стомакот, надуеност и нарушено цревно празнење во форма…