Ознака: имунитет

ИМУНИТЕТ – Кога слабее?

Нашиот имун систем секој ден работи неверојатна работа во борба со бактериите и останатите напаѓачи. Поголем дел од времето работи беспрекорно, но понекогаш кога ќе се пробие заштитната ограда, се разболуваме. Имуниот…

СИМПТОМИ НА ПАД НА ИМУНИТЕТОТ

Стресот, недоволната количина на сон, како и болестите, го слабеат имунитетот. Главен показател на состојбата на имуниот систем е колку често сте болни и колку време ви треба да оздравите. Ако го…