Ознака: исхемична срцева болест

Што треба да знаеш за исхемничната срцева болест

Болестите на срце и на крвни садови или кардиоваскуларните болести се најчеста причина за смртност кај нас, а меѓу нив, на прво место е исхемичната срцева болест. Покрај исхемичната срцева болест, меѓу…