Ознака: исхрана. мозок

Кој е начинот да имаш здраво ниво на холестерол во крвта?

Холестеролот е леплива супстанца која е природно инкорпорирана во клеточните мембрани, флексибилна структура околу секоја клетка на човечкото тело. Холестеролот придонесува за структурна цврстина на мембраните. Имено, мембраните не се само едноставни…