Ознака: исхрана

СОВЕТИ како да спречите појава на хипертензија

Ако имате ризик фактори за појава на хипертензија, тогаш задолжително мора да превземете нешто за да се заштитите.  Еве што може да направите: ПОЧНЕТЕ СО ПОЗДРАВА ИСХРАНА Здрави маснотии во исхраната Зголемете…

Каква е поврзаноста на стресот со храната?

Исхраната е важен фактор кој придонесува за квалитетот на живот. Одлуките за нездрави диети во комбинација со пушење цигари, недоволна физичка активност и прекумерно консумирање алкохол се важни предуслови за развој на…

Кој е начинот да имаш здраво ниво на холестерол во крвта?

Холестеролот е леплива супстанца која е природно инкорпорирана во клеточните мембрани, флексибилна структура околу секоја клетка на човечкото тело. Холестеролот придонесува за структурна цврстина на мембраните. Имено, мембраните не се само едноставни…

Зошто е толку важно да го намалиш стресот

ВЛИЈАНИЕ НА СТРЕСОТ НА ЗДРАВЈЕТО За поврзаноста на стресот и болестите се зборувало уште во 19. век, од кога таа поврзаност и почнала да се истражува. Денес и сами често препознаваме дека…