Ознака: крајници

КРАЈНИЦИ КАЈ ДЕЦА – КОГА ТРЕБА ДА СЕ ВАДАТ

Крајниците се групи на лимфно ткиво кои се наоѓаат под епителот во устата и ждрелото. Тие создаваат лимфоцити и се дел од имуниот систем, а нивна улога е да го заштитат горниот…