Ознака: крвно згрутчување

Што е и тромб и што го предизвикува?

Крвните згрутчувања се јавуваат во телото многу пати во текот на животот. При сечење со нож или при хируршка интервенција крвта околу раната почнува да се згрутчува за да спречи понатамошно течење…