Ознака: ЛДЛ холестерол

ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ (ЛДЛ)- Што мора да знаете

Холестеролот е маснотија, молекула слична на молекулата на масна киселина, неопходна е за организмот да функционира нормално и здраво. Присутен е во секоја клетка, тој е компонента на крвта и човечкото тело.…