Ознака: лекување

Што мора да знаете за тромбозата

Тромбозата претставува згрутчување на крвта внатре во крвните садови – примарно вените (понекогаш и артерии) што резултира со прекин на протокот на крв нив крвниот сад, исполнетост на крвните садови со згрутчена…

НОЌНИ ГРЧЕВИ ВО НОЗЕТЕ

Грчевите во мускулите се непријатни болни чувства предизвикани од контракција на мускулите кои се јавуваат нагло и траат од неколку секунди до неколку минути. Најчесто се јавуваат во мускулите на нозете (мускулот…