Ознака: маснотии

Холестерол, триглицериди, вкупен холестерол… Како да ги прочитате вредностите и кога ви е здравјето загрозено

ХДЛ (ДОБАР) ХОЛЕСТЕРОЛ ХДЛ холестеролот се честички со висока густина и неговото високо ниво е добро, бидејќи тој е заштитнички холестерол. Пожелно е ХДЛ да биде што е можно повисок, бидејќи неговото…