Ознака: менопауза

МЕНОПАУЗА

ДАЛИ МЕНОПАУЗАТА Е НОРМАЛНО СЛУЧУВАЊЕ ИЛИ БОЛЕСТ? Менопаузата е природно случување во животот на жената. Просечната возраст кога настапува менопаузата не е променета со векови. Значајно е продолжено траењето на човечкиот живот,…

Факти кои мора да ги знаете за остеопорозата

Остеопорозата е системска метаболна болест на коските која се карактеризира со намалена коскена маса и промени во микроархитектурата на коските, што доведува до зголемена кршливост на коските и зголемување на ризикот од…