Ознака: менструален циклус

Што може да предизвика зачестена столица

Еден час по утринското кафе или попладневно одење во тоалет, е нормална рутина, а понекогаш поголема отстапка може да биде сомнителна. Промените кај здрава млада личност не се причина за аларм. Впрочем,…

МЕНОПАУЗА

ДАЛИ МЕНОПАУЗАТА Е НОРМАЛНО СЛУЧУВАЊЕ ИЛИ БОЛЕСТ? Менопаузата е природно случување во животот на жената. Просечната возраст кога настапува менопаузата не е променета со векови. Значајно е продолжено траењето на човечкиот живот,…