Ознака: мигрена

 ГЛАВОБОЛКА

Главоболката е една од тегобите што ја искусил речиси секој човек и претставува еден од најчестите симптопми со кој се доаѓа на лекар. Важно е да се препознае видот на главоболката, дали…

МИГРЕНА

ШТО Е МИГРЕНА? Мигрената е хронична, епизодно примарна главоболка. Симптомите по правило траат од 4 до 72 часа и може да бидат многу силни. Болката често е еднострана, но не секогаш, пулсирачка,…