Ознака: мозочен удар

Што е и тромб и што го предизвикува?

Крвните згрутчувања се јавуваат во телото многу пати во текот на животот. При сечење со нож или при хируршка интервенција крвта околу раната почнува да се згрутчува за да спречи понатамошно течење…

ОПАСНОСТИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК: Како хипертензијата влијае на телото

КОМПЛИКАЦИИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК Преголемиот притисок на ѕидовите на артериите предизвикан од висок крвен притисок може да ги оштети крвните садови и органите во вашето тело. Колку е повисок крвниот притисок…