Ознака: паника

Панични напади – причини, симптоми и како да ги контролирате

ШТО Е ПАНИЧЕН НАПАД?  Пред да се зборува за панично пореметување/нарушување потребно е да се разгранично паничното пореметување како посебна дијагностичка категорија од паничните напади. Според важечката класификација, најзначајна карактеристика на паничното…

Што е агорафобија или страв луѓе и отворен простор?

Според современата класификација, фобиите спаѓаат во групата под името Фобични анксиозни пореметувања. Фобиите се карактеризираа со стриктна поврзаност за одредени објекти, ситуации, активности или функции на организмот, а секогаш се проследени со…