Ознака: паничен напад

Каква е клиничката слика на лице кое има напад на паника

  Симптомите по паничен напад нагло или постепено исчезнуваат, а помеѓу нападите, честа е антиципирачката вознемиреност поврзана за ситуации коишто можат да доведат до развој на паника. Пациентите обично се гледаат во…

Панични напади – причини, симптоми и како да ги контролирате

ШТО Е ПАНИЧЕН НАПАД?  Пред да се зборува за панично пореметување/нарушување потребно е да се разгранично паничното пореметување како посебна дијагностичка категорија од паничните напади. Според важечката класификација, најзначајна карактеристика на паничното…