Ознака: препознавање

НАРУШУВАЊА ВО ИСХРАНАТА – Што е анорексија, а што булимија

АНОРЕКСИЈА Анорексија е нарушување во исхраната кое се карактеризира со опсесивна желба да се намали телесната тежина, што се манифестира во одбивање на јадење и прекумерна физичка активност. Симптомите понекогаш можат да…