Ознака: прескокнување на срцето

Кога едно срцебиење се смета за аритмија

ШТО СЕ АРИТМИИ? Срцето има основна задача со своите контракции црпи (пумпа) крв во телото. Истисната функција ја извршуваат две преткомори и две комори. Оваа мехаичка функција е координирана со посебна електрична…