Ознака: примарна билијарна цироза

СИМПТОМИ НА НАРУШУВАЊА НА ЦРНИОТ ДРОБ

Црниот дроб е еден од најголемите органи одговорен за метаболичките функции на организмот – користење на нутриентите од исхраната за да телото може да ги искористи, како и исфрлање на сите отрови…