Ознака: разлики

Пострауматско стресно пореметување или опсесивно-компулсивно нарушување? Која е разликата во симптомите

Што е пострауматско стресно пореметување? Посттрауматското стресно нарушување е анксиозно нарушување кое се карактеризира со чести флешбекови и ноќни кошмари поврзани со некои претходно преживеани искуства или сведочење на трауматично и по…