Ознака: ризик

ВОСПАЛЕНИЕ НА ЖЕЛУДОЧНАТА СЛУЗНИЦА ИЛИ ГАСТРИТИС – Како да го препознаеш?

РИЗИК ФАКТОРИ  Причините кои го зголемуваат ризикот од појава на гастритис се: Инфекција предизвикана од Хеликобактер пилори – Најзначајниот ризик фактор за гастритис е инфекцијата предизвикана од бактеријата Helicobacter pylori. Иако се…

РИЗИЦИ ОД ВОСПАЛЕНИЕ ВО ТЕЛОТО

Воспалителниот процес во организмот на кратки патеки, всушност е добра работа. Станува збор за природна реакција на вашиот имун систем кој на тој начин се бори против повреди или инфекции кои потоа…

РАК НА КОЖА

ШТО Е МЕЛАНОМ?  Меланомот е најсериозниот, најмалигниот карцином на кожата и слузницата. Се шири многу брзо по лимфен и крвен пат низ другите делови на телото и тогаш неговото лекување е потешко,…

Во која група за опасност од висок крвен притисок спаѓаш

Хипертензијата може да предизвика болести на срцето, мозокот, очите и бубрезите, односно може да доведе до срцев или мозочен удар, или пак задебелување на ѕидовите на крвните садови. Хипертензија е зголемен крвен…