Ознака: синдром на нервозни црева

Што може да предизвика зачестена столица

Еден час по утринското кафе или попладневно одење во тоалет, е нормална рутина, а понекогаш поголема отстапка може да биде сомнителна. Промените кај здрава млада личност не се причина за аларм. Впрочем,…

СИНДРОМ НА НЕРВОЗНИ ЦРЕВА

ШТО Е СИНДРОМ НА ИРИТАБИЛНИ ЦРЕВА? Синдромот на иритабилни црева (IBS) е функционална, хронична или рецидивирачка гастроинтестинална болест која се карактеризира со болка во стомакот, надуеност и нарушено цревно празнење во форма…