Ознака: слабеење

Зошто со годините потешко се намалуваат килограмите?

Иако многумина на ова прашање би одговориле со едноставен збор – исхрана, всушност клучот е во нешто сосема друго. Како доаѓаат годините, така секој од нас чувствува и забележува промени на телото.…

Не си на диета, а слебееш? Еве кои може да се причините за тоа

Типичното намалување на телесната тежина обично е предизвикано од промена на животните навики, намалениот внес на калории или зголемена телесна активност. Но, ако ниту една од овие не е причина за нагло…