Ознака: слузокожа

Кои се знаците кои алармираат на хроничен гастритис

Хроничниот гастритис претставува воспаление на желудочната слузница. Ова заболување често е локализирано и неправилно распоредено долж желудочната слузокожа. ВИДОВИ Хроничниот гастритис тип А и Б се две основни форми на хроничен гастритис…