Ознака: срцев удар

Кои се причините за повторување на инфаркт

Срцевиот удар е предизвикан од корнонарна болест која може да го зафати било која коронарен крвен сад, па ако ударот се случил на еден крвен сад, а пациентот не се придржува на…

Какви последици остава високиот притисок врз телото

Хипертензијата или високиот крвен притисок се смета за многу тивка состојба која често е присутна и без никакви симптоми, но сепак и без појавата на симптомите таа може да му нанесе штета…

ОПАСНОСТИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК: Како хипертензијата влијае на телото

КОМПЛИКАЦИИ ОД ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК Преголемиот притисок на ѕидовите на артериите предизвикан од висок крвен притисок може да ги оштети крвните садови и органите во вашето тело. Колку е повисок крвниот притисок…