Ознака: телесна тежина

Не си на диета, а слебееш? Еве кои може да се причините за тоа

Типичното намалување на телесната тежина обично е предизвикано од промена на животните навики, намалениот внес на калории или зголемена телесна активност. Но, ако ниту една од овие не е причина за нагло…

Промената на животните навики е основа за нормализирање на високиот крвен притисок

Промената на животните навики во насока на стекнување на поздрави навики е најважниот чекор за контролирање на покачениот крвен притисок, и е една од методите за тој на најприроден начин  да се…