Ознака: тироидна жлезда

Како се манифестира ХПВ инфекцијата

СИМПТОМИ Кај мажите гениталните брадавици се јавуваат на главата на пенисот и на перпуциумот, а кај жените на малите усни, по целата површина на вагината, на перинеумот или околу чмарот. Вр­вот на…

Причини зошто се појавува Хашимото синдром

Хашимото е автоимуна болест при која имуниот систем создава антитела кои ја напаѓаат штитната жлезда. Што ја предизвикува оваа реакција? До денес причината не е комплетно позната. Можно е вирусите и бактериите…

ХИПОТИРЕОЗА – Што значи кога тироидеата работи забавено

Болеста Хашимото е нарушување кое влијае на тироидеата, мала жлезда при дното на грлото, под Адамовото јаболко. Штитната жлезда е важен дел од ендокриниот систем, а хормоните на тироидеата контролираат бројни активности…