Ознака: тироксин

Причини зошто се појавува Хашимото синдром

Хашимото е автоимуна болест при која имуниот систем создава антитела кои ја напаѓаат штитната жлезда. Што ја предизвикува оваа реакција? До денес причината не е комплетно позната. Можно е вирусите и бактериите…