Ознака: токсини

ДЕТОКСИКАЦИЈА

Според податоците на Светската здравствена организација, третина жени кои денес живеат и 50% од мажите во некои моменти од животот ќе дознаат дека имаат рак. Ти Болингер, истражувач за ракот,  смета дека…

ДЕТОКС НА ЦРНИОТ ДРОБ

Детокксикацијата на црниот дроб подразбира отстранување на отровите од организмот. Чистењето на овој орган е пожелно, особено по периоди на празници, и прејадување со масна храна. Потребата за детоксикација на организмот доаѓа…

Модерно време и “старомоден“ црн дроб

Црниот дроб е најголем орган во човечкото тело – анатомски е едноставен, но функционално е многу сложен. Се наоѓа во десниот горен дел од стомачната шуплина и во поголемиот дел е заштитен…