Ознака: тромбоза

Што мора да знаете за тромбозата

Тромбозата претставува згрутчување на крвта внатре во крвните садови – примарно вените (понекогаш и артерии) што резултира со прекин на протокот на крв нив крвниот сад, исполнетост на крвните садови со згрутчена…